Teren de fotbal la poalele Pietricicai

A aparut un nou teren de fotbal in orasul Piatra Neamt, in zona Darmanesti, al cărui administrator este Mihai Acsinia. Terenul este amplasat la poalele Muntelui Pietricica si este pus la dispozitia tuturor jucatorilor de fotbal din oras. Mihai Acsinia, al carui nume rezoneaza frumos cu numele jucatorului Florin Axinia (Axinia II), atacantul din epoca de aur a echipei nemtene Ceahlaul, si-a propus de cativa ani sa realizeze o arena sportiva, similara celor din strainatate, si, cu o investitie de 55000 de euro, a reusit sa isi implineasca visul.
De anul trecut, Mihai Acsinia a facut demersurile necesare catre Primaria Piatra Neamt pentru a i se pune la dispozitie acest teren de la poalele Pietricicai. Locatia arenei sportive de care vorbim are o istorie mai veche, fiind destinata inca din anii ’80 constructiei unui teren pentru antrenamentele si competitiile echipei de fotbal Relonul. Dupa revolutie nu s-a mai continuat amenajarea terenului, iar pana la initiativa privata a lui Mihai Acsinia zona respectiva era lasata la voia intamplarii.


Suprafata de joc este din pietris si nisip, o suprafata preferata de jucatorii de fotbal in defavoarea terenurilor din ciment. Gazonul este artificial, iar intreaga suprafata este acoperita cu un material din polietilena, mentinut in aer cu ajutorul unui ventilator imens, fapt care creaza imaginea unui balon. Temperatura ambianta este suficient de ridicata pentru a se putea juca in sort in sezonul rece sau pe nocturna.


Programul va fi non-stop, iar preturile variaza de la 100 de RON pe ora in timpul zilei la 140 de RON pe ora cu nocturna. De asemenea, la cinci ore jucate, clientii beneficiaza de a sasea ora gratuit.
Mihai Acsinia nu doreste sa fie unicul beneficiar al investitiei, ci are in plan sa incurajeze copiii sa joace fotbal. Acesta a inceput o colaborare cu un antrenor al unei echipe de copii din Piatra Neamt si a mentionat faptul ca, in aceasta situatie, pretul pe ora va fi mult mai redus, in jur de 50 de RON sau mai putin, daca orele de joc vor fi rezonabile. Rezervarile se pot face intre orele 8-20, zilnic, la numarul de telefon 0745460678.
Iata ca se pot face lucruri frumoase in Piatra Neamt, spre binele pietrenilor si al iubitorilor de sport. Investitia lui Mihai Acsinia este una de viitor si va avea succesul scontat, cu siguranta.

Foto: Ziarpiatraneamt.ro
Sursa: Ziarpiatraneamt.ro

One Response to Teren de fotbal la poalele Pietricicai

  1. Eusebiu says:

    E vorba despre fostul teren de fotbal din copilaria unora numit "relon". Oricum e bestial proiectul!

Leave a Reply

Comentariile care contin injurii asupra autorului sau cuvinte vulgare nu vor fi aprobate.