Seful IPJ Neamt va fi demis

16:40:Scandalul izbucnit în urma asasinatului de duminică de la Piatra Neamţ, precum şi recomandarea secretarului de stat Dan Fătuloiu de a-l demite pe şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric l-a determinat pe ministrul Internelor, Traian Igaş să trimită corpul de control la sediul IPJ Neamţ.

Ancheta de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ  va începe mâine şi trebuie făcută "regim de urgenţă, în termen de o săptămână". Echipa de control care va ajunge miercuri la Neamţ este coordonată de şeful Corpului de Control, chestorul principal de poliţie Aurel Vlădulescu.

"Lucrurile în legătură cu demiterea mea se vor clarifica de mâine încolo, când va începe o anchetă a Corpului de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor în legătură cu activitatea de aici", a declarat, marţi, şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, citat de Mediafax.
Acesta a precizat că membrii Corpului de Control al ministrului Internelor vor verifica probabil modul în care a fost gestionată situaţia în urma asasinatului din Piatra Neamţ şi a făcut un apel la subalternii săi - şefii de post din întreg judeţul Neamţ, care anunţaseră, la auzul veştii privind intenţia celor de la Bucureşti de a-l demite, că îşi vor da şi ei demisiile din funcţii - să renunţe la gest şi să încheie protestul spontan.
"Am NUP-uri şi rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care îi şi ştiu. Sunt răutăţi ale unor oameni care nu cred că au ceva cu mine personal, ci funcţia de inspector-şef este importantă", a adăugat Şoric, răspunzând astfel unei întrebări privind rezultatele anchetei corpului de control al MAI.
El a mai spus că dacă va fi cazul să primească alte atribuţii, asigură pe toată lumea că va merge acolo unde va fi numit, declarând, însă, că eventuala sa eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu asasinatul de la Piatra Neamţ, ci face parte dintr-un proiect al MAI de restructurare a şefilor din poliţie.
"Cred că eventuala mea eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu acest caz. Este pur şi simplu conjuncturală şi face parte dintr-un proiect al domnului Fătuloiu de restructurare a Ministerului de Interne şi, implicit, a Poliţiei Române", a spus Aurelian Şoric.
Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului de duminică.


12:50: 78 de şefi de post din mediul rural spun că vor pleca in corpore în cazul în care secretaru de statl Dan Fătuloiu nu-şi retrage cererea de a-l demite pe şeful IPJ Neamţ.
Şefii posturilor de poliţie din judeţul Neamţ îl susţin pe comisarul şef Aurelian Vasea Şoric şi îi cer chestorului Dan Fătuloiu să-şi retragă cererea de schimbare a şefului Poliiţiei judene.

"Dacă până la ora 16.00 domnul Fătuloiu nu-şi retrage această solicitare, noi ne dăm cu toţi demisia şi să fie angajaţi mâine alţi 78 de poliţişti", a spus agentul şef principal de poliţie Vasile Babău, şeful de post al comunei Dochia.
Poliţiştii mai spun că şeful Inspectoratului de Poliţie Neamţ nu poate fi demis câtă vreme ancheta privind asasinatul din cafenea petrecut duminică la Piatra Neamţ nu este încă finalizată.

12:20: Şeful Poliţiei judeţene susţine că presa i-a acordat eronat titlul de «interlop» victimei asasinatului din cafenea
Comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, a convocat, astăzi, o conferinţă de presă, în timpul căreia a plâns. El a susţinut că este un om de onoare, că este fără pată şi că toate afirmaţiile care susţin leguturi între el şi clanul Mararu sunt neadevărate.
De asemenea, a luat apărarea lui Gheorghiţă Mararu, rugându-se repetat şi plin de compasiune „Dumnezeu să îl ierte", susţinând că nu este un interlop.
„Ce înseamnă interlop!? Era interlop pentru că dădea bani la oameni?! Câţi nu dau bani?!", s-a întrebat retoric, de câteva ori, comisarul şef Şoric.
De asemenea, el a spus că nu îşi dă demisia din funcţie, susţinând că este susţinut de colectiv. În paralel cu conferinţa de presă, Sindicatul Poliţiştilor a convocat şefii de posturi comunale la un miting de susţinere a şefului. „Nu-ţi da demisia!", scandau, în aplauze, poliţiştii.

Sursa: serbansebastian.com

One Response to Seful IPJ Neamt va fi demis

  1. Anonim says:

    Soricel, omu' lu Pinalty pus anul trecut, numai cand ii auzi numele ti-e sila.. sa zboare mai repede

Leave a Reply

Comentariile care contin injurii asupra autorului sau cuvinte vulgare nu vor fi aprobate.