S-a aprobat

Consilierii locali au aprobat, în această seară (nr. 26 Ianuarie 2011) , cu doar şase împotriviri, ca o firmă privată cu statut juridic incert  să construiască o cârciumă pe o suprafaţă de 530 de metri pătraţi din parcul oraşului, teren trecut din domeniul public în domeniul privat al Municipiului.
„Unitatea de alimentaţie publică“, aşa cum este denumită în hotărârea Consiliului Local, va fi amplasată lângă zidul Curţii Domneşti, nu departe de Biserica Sf. Ioan Domnesc, ctitorie a lui Ştefan cel Mare.
Construirea, amenajarea şi funcţionarea localului vor fi realizate în cadrul unei asocieri, pentru 20 de ani, dintre municipalitate şi Authentic Pub SRL cu sediul în Bucureşti. Municipalitatea ar câştiga, astfel, un preţ pe asociere, pentru un teren pe care îl consideră fără interes public. „Motivaţia iniţierii acestui proiect de hotărâre este întrebuinţarea bunurilor imobile fără utilitate publică în vederea încasării de venituri la bugetul local“, se precizează în raportul de specialitate semnat de Marian Bordei de la Biroul Administrare Patrimoniu. „Preţul asocierii se va stabili în baza unui procent de 25%, aplicat veniturilor realizate, din activitatea desfăşurată, care nu va fi mai mic decât preţul în vigoare al concesionării terenului“, se spune în hotărârea Consiliului Local.



Şase consilieri locali au votat împotriva acestui proiect. „Am votat împotrivă, pentru că eu consider că în Parcul Tineretului din Piatra Neamţ, care este, practic, singurul parc din interiorul oraşului, ies mamele cu copii, ies copii să se joace. Nu mai e nevoie de încă un restaurant, de încă o cârciumă, pentru că în jurul acestui parc sunt cel puţin vreo şase restaurante, baruri, cârciumi şi aşa mai departe. Presupun că acolo sunt nişte interese private pentru nişte persoane care au legătură foarte clară cu zona politicului. Sunt nişte firme ciudate, despre care am aflat că ar avea legătură şi cu preluarea administrării firmei Perla Invest, care a făcut investiţiile în infrastructura turistică de pe muntele Cozla“, a declarat consilierul local Viorel Chirilă.
„Este, din punctul meu de vedere, o problemă de deontologie civică. În ce condiţii poate o construcţie nouă să se integreze în zona istorică a oraşului? Eu nu am văzut aşa ceva nici în Sibiu, nici în Sighişoara, să vină construcţii moderne într-o zonă istorică, importantă pentru un oraş turistic“, a declarat Liviu Negelschi, un alt consilier care a votat împotrivă.
„Nu am fost de acord, pentru că, în primul rând, acolo este un sit istoric, cu ziduri şi vestigii de pe vremea lui Ştefan cel Mare. Nu avem alimentaţie publică aici în centru?! Este plin!“, a declarat consilierul local Gheorghe Dumitreasa.
Firmă cu situaţie juridică neclară
Authentic Pub SRL are înregistrată la Registrul Comerţului o opoziţie la o cesiune recentă (dublată şi de o schimbare a denumirii, cea anterioară fiind Nicnora Style). La ora actuală, structura asociaţilor societăţii Authentic Pub SRL, conform, Registrului Comerţului, este următoarea: Vasile George Stanciu cu 50% din capitalul social, Elena Alexandra Goicea cu 5%, şi Authentic Travel & Consulting Bucureşti, cu 45%. „Conform Ordonanţei de urgenţă privind combaterea evaziunii fiscale de anul acesta, orice creditor se poate opune cesionării în termen de 30 de zile. Ţinând cont că există o opoziţie, înseamnă că există un creditor care s-a opus cesionării. Cel mai probabil, acest creditor este statul, pentru că firma nu are bilanţurile pe 2008 şi 2009 depuse la instituţiile abilitate (Finanţe şi Registrul Comerţului). În urma opoziţiei, se poate ca redenumirea firmei şi noua structură să nu fie aprobate de Registrul Comerţului, iar asocierea municipalităţii pietrene să aibă o problemă“,

VinylSessions

4 Responses to S-a aprobat

  1. Anonim says:

    boschetarii... se vor aduna in centru:>:>:)))

  2. Anonim says:

    o porcarie..:-j

  3. Propun sa se faca un protesc, o petitie, ceva nu se poate sa distruga centrul orasului pentru o carciuma imputita, in primul rand centrul orasului are valoare istorica si turistica si in al doilea rand distrug singurul parc din oras unde pot veni toti sa stea pe o banca la aer curat, prin rahatul asta de carciuma obliga toata lumea sa se duca in strand vara si sa plateasca ca sa stea pe o banca la aer curat...

  4. Sergiu says:

    Super! O sa avem inca o crasma...

Leave a Reply

Comentariile care contin injurii asupra autorului sau cuvinte vulgare nu vor fi aprobate.