Peste tot primavara

Ca sa fiu si eu pe trend am sa scriu cateva cuvinte despre primavara si ce ne ofera ea.

Tragand azi cu ochiul prin cateva bloguri am vazut ca lumea scris despre primavara si am vazut ca lumea comenteaza si citeste cam tot ce se poate despre acest anotimp.

Astazi e 1 Martie si cum spune traditia baietii primesc martisoare de la fete dar nici noi nu a sa scapam si o sa dam pe data de 8 Martie si mai multe martisoare.

Mai jos aveti cateva superstitii lefate de 1 Martie:




Martisorul este una dintre cele mai vechi sarbatori traditionale romanesti. Ea vesteste venirea primarii, traditia martisorului datand de acum 8000 de ani. Martisorul este sarbatoarea primaverii, a prospetimii, a bucuriei si a victoriei binelui impotriva raului.
Odata cu aparitia martisorului au aparut si superstitiile acestei sarbatori.


Martisorul ce se poarta la inceputul lunii martie este si plin de superstitii. Se crede ca acesta aduce prosperitate, vestind venirea primaverii. De asemenea, se crede ca cei care poarta martisor pana cand se arata semnele de biruinta ale primaverii vor avea noroc tot anul. Si asta nu e tot. Conform unei credinte populare, martisorul alunga deochiul.

Motivul? Martisorul este considerat un talisman norocos, nu o bijuterie.

Dupa, martisorul nu se arunca. Talismanul se leaga de un trandafir sau de un pom inflorit, ca sa aduca noroc. Altfel, forta magina a amuletei va fi anulata.

In functie de zone, culorile snurulului ce alcatuiesc martisorul au mai multe semnificatii. Astfel, in timp ce in unele locuri culoarea alba simbolizeaza Divinitatea, in alte locuri, albul este specific intelepciunii barbatilor. In ceea ce priveste culoarea rosie, ea este atribuita vietii, adica femeii sau iubirii. Conform superstitiilor legate de snurul de martisor se cred ca cel ce il va purta va fi o persoana puternica si sanatoasa tot timpul anului. 

O alta superstie ne vorbeste despre semnificatia daruirii martisoarelor. Se cred ca martisoarele daruite din inima te fac sa iti apropii soarele, ti-l faci binevoitor sa-ti dea ce-i sta in putere, frumusete, veselie si sanatate, cinste si iubire.
 Sursa: Studentie.ro

One Response to Peste tot primavara

  1. Anonim says:

    sunt dragute

Leave a Reply

Comentariile care contin injurii asupra autorului sau cuvinte vulgare nu vor fi aprobate.